Dva penala, dva gola i po bod Lozničanima i Piroćancima! Pošteno!

16. oktobar 2020. 16:10 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije
11.kolo
16.10.2020.
Stadion ,,Lagator”
Loznica: Loznica – Radnički Pirot 1:1 (0:0)

Radnički: Ilić, Mančić, Dojkić, Ožegović, Kostić-Milutinović, Adžibaba, (Jakovljević), Tolić, Milošević, Petrov(Mijlković), Petrović ( Edua), M. Kukolj  (Đorđijevski)

Rezerve: Šuljagić, Mijalković, Đorđijevski, Edua, Kamenović, Jakovljević

 Strelci 0:1 Strahinja Petrović  63.minut penal, 1:1 Komarčević  69. penal

Sudije: Danilo Nikolić, Ilija Lovre, Ilija Novaković

Iz Loznice stiže bod višestruko značajan za dalje borbe. Osvojen je posle strepnji, teških trenutaka u timu, odlaska Čelara, dolaska novog trenera.

Iz Loznice stiže bod koji je overio dobru, timsku igru Piroćanaca, preciznu organizaciju na sredini terena, čvrstu, pouzdanu igru poslednje linije tima i  sigurne odbrane talentovanog golmana, mladog Stefana Ilića.

 Puača će imati zadatak da "spoji" fudbalere iz sredine terena sa igračima u napadu, da u bude efikasnije,  sigurnije završnice. 

  Neće odmah, treba vremena.

Marko Đorđijevski je često bio u reprezentaciji Makedonije Sve su bolji u završnici, vraćaju se u formu  Milošević, Petrov,  Kukolj, tu su još Jakovljević, Edua, Momić… Uz Strahinju Petrovića koji očigledno postaje fudbaler oko koga se "sve vrti" u fazi napada.

………………………………………………………………

Prvo poluvreme derbija ekipa sa sredine tabele protekao je u boljoj igri gostiju. Prvih 35 minuta, prema rečima komentatora ove utakmice, Piroćanci su imali veći posed, kombinovali na sredini terena, ali i na ovoj utakmici nedostaje završnica. Već u 5. minutu, ekipa Nikole Puače imala je izglednu priliku, ali je Milošević u poslednjem trenutku loše reagovao. Da je pirotski tim u prvom delu prvog poluvremena bio bolji, u prilog ide i podatak da su u tom periodu izveli 4 kornera.

Sve do pred kraj prvog dela igralo se na polovini domaćina i u tom periodu Kukolj, Milošević, Petrović, čak I Dojkić imali su prilike da ugroze gol čuvara mreže Loznice. U finišu poluvremena takođe, u 40. minutu Piroćanci su na sredini terena nesmotreno izgubili dve lopte. Srećom po naš tim, Vraštanović i Belić nisu dobro šutirali.

………………………………………………………………………………..

   U nastavku su Lozničani, kako se i očekivlo "dodali gas". Propustili su najpre priliku u 58. minutu kada je neko od pirotskih fudbalera izbacio loptu sa gol linije. Potom, tri minuta kasnije,  Komarčević je zakasnio da ubaci loptu u mrežu!

 Miloš Kukolj je oprobao šut  u 53. minutu, ali iznad prečke domaćeg golmana.

  63.minut Goool  Strahinja Petrović jednaesterac 0:1

     U prodoru po levoj strani bio je pokretljivi Milošević, neko je startovao s ledja, i veoma pedantni, pravedni sudija Danilo Nikolić, pokazao je na penal. Strahinja Petrović je poslao loptu ispod prečke.

69.minut Goool Komarčević,  jedanaesterac 1:1

Na sličan način , srušen je Milinković i Danilo Nikolić  se nije dvoumio.  

 U 71. minutu Stefan Ilić je još jednom bravurozno intervenisao.  Milinković je iskosa sa dvdesetak metara ciljao pod prečku, a mladi Ilić uspeo da loptu izbaci u korner.

 Dobru priliku imao je Nemanja Petrov. Iznenadni udarac sa 25 metara lošta je završila iznad prečke.

     Zasluženo, pirotski tim osvojio je bod u Loznici, gde se mnogi timovi neće naigrati. Takičkim zamislima zaustavljena je pas igra domaćih, gosti su izlazili visoko  kada su domaći orga bizovali igru. Dva štopera , iskusni Dojkić i Ožegović  bili su nerešivi problem za domaće, kao I brzonogoi I snalažjivi Kostić Milutinović I Mančić.

 Radnički je igrao bez Marka Milenkovića zbog žutih kartona i Uroša Mirkovića zbog povrede. Golman Šuljagić se nije oporavio, ali je sedeo na klupi!

Treba biti objektivan. Jeste Radnički poveo, jesu domaći izjednačili, takodje iz penala, tek, podela bodova je najpravedniji ishod.

*Izveštaj realizovan praćenjem direktnog prenosa sa FB Loznica info 

*Foto Goran Petrović Portal InfoLo (Loznica Info) www.infolo.rs