Dušan Mijuk: Uskoro asfaltiranje desne trake Koridora u blizini tunela Sarlah. Asfaltiranje alternativnog puta pored Tigra početkom decembra!

29. novembar 2017. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prognoze o završetku radova na Koridoru 10 u našem kraju su optimistične. Medjutim, gradjevinare će u narednom periodu, s obzirom da se radi i o asfaltiranju ometati i niske temperature.

Dušan Mijuk, šef Projekta istok, u telefonskom razgovoru udovoljio je našoj novinarskoj znatiželji, jer nas je interesovalo kada će desna strana Koridora preko puta Tigra biti završena i kada će biti nastavljeni radovi na mostu koji vodi ka alternativnom putu i naravno kada će alternativni put biti završen i spojen sa Saobraćajnicom 1 koja je već završena.


  • Vremenski uslovi ovih dana zaustavljaju neke od radova. Na zemljane radove ne utiču, ali kada je dubok minus asfaltiranje je nemoguće. Ubrzano radimo da završimo desnu stranu Koridora 10 ispred tunela što bi omogućilo da ta deonica u punom profilu bude završena.

  • Čekamo povoljno vreme da krenemo u asfaltiranje deonice alternativnog puta od mosta preko Nišave preko puta tunela, paralelno sa Tigrom do sastava sa Saobraćajnicom 1. Planiramo da te radove započnemo početkom decembra.

  • Što se tiče mosta koji će povezati alternativni pravac, najverovatnije da će radovi biti nastavljeni na proleće, rekao nam je Dušan Mijuk.


Danas smo bili na terenu da vam upravo pokažemo kakvo je stanje. Snimili smo Saobraćajnicu 1 koju su radili pirotski Drumovi. Sve je završeno, obeležena signalizacija, čeka se spajanje sa alternativnim putem.

Dušan Mijuk rekao je da će deonica aleternativnog puta od mosta na Nišavi do Saobraćajnice 1 biti asfaltirana početkom decembra. Poslednji pripremni radovi za asfaltiranje su u toku. Asfaltiraće podizvodjač Grejsi iz Beograda.

Alternativni put će biti nastavljen da se radi, najverovatnije na proleće, zbog brojnih tehničkih problema. Menjaće se tok Nišave, tu je ranija deponija koju treba rešiti itd.