Dušan Mijuk: Radovi na Koridoru napreduju! Vreme ide na ruku! U toku asfaltiranje alternativnog puta i radovi od Sarlaha prema Staničenju!

28. decembar 2017. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Ovo poboljšanje vremena ovih dana omogućilo je da se Koridor u našem kraju radi maksimalnom dinamikom. Dušan Mijuk, šef Projekta Istok na Koridoru 10 kada smo nedavno razgovarali, doduše tada su vremenski uslovi bili nepovoljni, pitajući ga za radove na našem prostoru, rekao nam je sledeće:


  • Čekamo povoljno vreme da krenemo u asfaltiranje deonice alternativnog puta od mosta preko Nišave preko puta tunela, paralelno sa Tigrom do sastava sa Saobraćajnicom 1. Planiramo da te radove započnemo početkom decembra.

  • Što se tiče mosta koji će povezati alternativni pravac, najverovatnije da će radovi biti nastavljeni na proleće, rekao nam je Dušan Mijuk.


Sa Dušanom Mijukom razgovarali smo 29. novembra. Tada smo snimili Saobraćajnicu 1 i deo alternativnog puta. Evo kako je izgledalo.

Dušan Mijuk bio je u pravu. Radovi su u punom jeku. Danas smo pozvali Dušana Mijuka, mesec dana posle. Koristili smo naš način komunikacije koji se pokazao dobrim. Audio, video kamerom!

Dušan Mijuk

Juče tokom popodneva, posle šetnje Kejom, pored Prvog maja krenuo sam do alternativnog puta da se uverimo u reči našeg sagovornika i dobrog saradnika. Imali smo šta i da vidimo. Asfalt se ,,rasprostro,, od mosta sve tamo prema Valjari Tajersa, odnosno Saobraćajnice 1. U daljini smo videli svetla i teške mašine. Iako je bilo prohladno, kad se novinar probudi u vama, onda nema prepreka . Asfaltiranje u toku.

Eto, ono o čemu smo nekada sanjali i mislili da se nikada neće dogoditi, postaje stvarnost. Koridor 10 je u našem kraju skoro završen. Uskoro ćemo do Niša putovati brzo i udobno. Neću vam kazati kako je bilo nekada kada se tucanikom išlo ,,starim drumom,, preklo Ponora i Telovca, a potom gore na Ploče, a zatim na Jelašnicu ... Autobusi ,,ko to tamo peva,,! Dva ipo sata Pirot –Niš! A sada ...