Dušan Mijuk: I pored povremeno loših vremenskih uslova, Koridor 10, u pirotskom kraju, ulazi u završnu fazu

20. februar 2018. 10:56 Privreda Pirot Plus Online

Iako vremenski uslovi često utiču na zastoje u radovima, Koridor 10 na delu Pirot-Istok napreduje. Dušan Mijuk, šef Projekta Istok na Koridoru 10 podsetio je da je potez na Obilaznici Dimitrovgrada, kod kosine Gradinje, takođe spreman za puštanje u saobraćaj. Sa kosine Gradinje do sada je iskopano i prevezeno blizu milion kubnih metara materijala, završeni su preostali radovi na izgradnji kolovozne konstrukcije, kao i završni radovi na izgradnji petlje Gradina kojom je ostvarena veza autoputa E80 sa Dimitrovgradom. Pri kraju je nasipanje nasloja iznad tunela Sopot, izgradnja gabionskih zidova i osiguranje kosina, kao i izgradnja nasipa, transport materijala i iskopi na deonici Bancarevo-Crvena Reka.

Radovi u tunelskim cevima Sarlah su u punom jeku, asfaltira se još jedan sloj i postavlja elektronika. Ispred tunela u toku su radovi na kosinama. Radovi na nadvožnjacima ispred tunela Sarlah takodje vidno napreduju!

Mijuk nam je rekao da se očekuje treći sloj asfalta na Alternativnom putu i na deonicama gde radovi na asfaltiranju nisu završeni. Takodje se radi na nivelaciji Alternativnog puta s mostom na Nišavi i priprema spajanje sa starim putem iz Pirota .

Ove informacije su nas podstakle su nas da, u nedelju, budemo na Alternativnom putu i ujedno snimimo i detalje sa druge strane ispred tunela Sarlah.