Državni sekretar Aleksandar Gajović ekskluzivno za Plus online o konkursima Ministarstva kulture za sufinansiranje medijskih sadržaja

18. april 2019. 13:55 Društvo Pirot Plus Online

U nedelju, 14. aprila, Ministarstvo kulture i informisanja rаspisаlo je devet konkursа u oblаsti jаvnog informisаnjа u 2019. godini.

Ovu informaciju dobili smo na Radio danima koji su održani od 14. do 16. aprila na Zlatiboru u organizaciji RAB Srbije.

Za sufinansiranje medijskih projekata ove godine opredeljeno je 274 milionа dinаrа, što je više u odnosu na prošlu godinu za 12 miliona.

Po prvi put do sada za radio stanice je raspisan poseban konkurs.

S obzirom da je Radio danima prisustvovao i državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović iskoristili smo priliku da o ovome razgovaramo.

Gajović kaže za Plus onlajn da se sa konkursima kasnilo, ali ne previše i da će oni koji budu dobili novac imati praktično četiri meseca da realizuju svoje projekte. Prema njegovim rečima sredstva bi trebalo da budu odobrena u julu ili avgustu.

Državni sekretar Aleksandar Gajović veruje da će sve u vezi sa konkursima proći u najboljem redu i da će se sredstva utrošiti na najbolje projekte, ali i da će medijska scena u Srbiji, zahvaljujući tome, biti bogatija i bolja.

Konkursi traju do 10. mаjа.