Državni praznik zaustavio uplatu sredstava za kupovinu AHA Mura Prvi maj!?

11. oktobar 2016. 12:00 Privreda Pirot Plus Online

S obzirom na to da je u Hong Kongu i Kini, odakle je vlasnik kompanije Ferrari investment East Europe iz Bačke Palanke, prošle nedelje bio državni praznik, kupac pirotske AHA Mure Prvi maj nije stigao da uplati depozit u predviđenom roku - do nedelje, 9. oktobra.

Ipak, kako u razgovoru za eKapiju tvrdi stečajni upravnik pirotske kompanije Miroljub Dimitrijević, on je u telefonskom kontaktu sa jedinim ponuđačem na ponovljenoj aukciji dobio uveravanja da će sredstva već danas (utorak, 11. oktobar) biti na računu firme u Bačkoj Palanci.

- Nakon toga bi novac trebalo da bude prebačen kompaniji AHA Mura - Prvi maj, tako da ja očekujem da na njihovom računu uplata bude evidentirana u četvrtak ili najkasnije petak, krajem ove nedelje - kaže Dimitrijević.

On navodi da to što je probijen rok za polaganje depozita ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto je reč o objektivnim, tehničkim razlozima.

Da podsetimo, kompanija Ferrari investment East Europe iz Bačke Palanke kupila je pirotsku AHA Muru Prvi maj u stečaju po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Preuzeto sa Portala e Kapija