Društvena odgovornost jedan od prioriteta

24. januar 2013. 12:09 Privreda Pirot Plus Online

Kompanija Lenada je od svog dolaska u Pirot nekoliko puta pomagala održavanje pojedinih manifestacija, a ovih dana za potrebe Narodne kuhinje obezbedila je hiljadu ipo kilograma pasulja. Direktor pirotske Hladnjače, koja je u vlasništvu Lenade, Vladica Krsmanović, kaže da će i u buduće voditi računa o saradnji sa sredinom u kojoj posluju i da je društvena odgovornost jedan od prioriteta.

„Imajući u vidu prirodu našeg posla koja iziskuje neposrednu saradnju sa meštanima, poljoprivrednicima i ostalim lokalnim strukturama jako je važno da se uključujemo, kad god postoji potreba i kad smo u mogućnosti i u druge vidove saradnje i tako se na pravi način integrišemo u život lokalne sredine. Društvena odgovornost Kompanije je jedno od naših osnovnih opredeljenja.

Ove godine počećemo preradu paprike. U tehničkom pogledu sve je spremno za instaliranje opreme, a posebno je važno da se obezbedimo kooperante i trudimo se da korektnim odnosom prema lokalnoj zajednioci pridobijemo poverenje. Napravili smo bazu podataka i procenjujemo da je u pirotskom kraju moguće obezbediti dovoljne količine repromaterijala“.