Drugi dan jesenjeg susreta radio stanica, članica RAB Srbija; Maja Rakovic: Među nama nema konkurencije, mi smo velika porodica!

07. oktobar 2019. 18:00 Društvo Pirot Plus Online

Na Zlatiboru se održavaju Jesenji radio dani koje organizuje RAB Srbija. Ovom tradicionalnom zasedanju prisustvuju predstavnici radio stanica, članica RAB-a, brojni predavači i gosti.

Drugog dana učesnici su imali priliku da čuju predavanje Mirka Bunčića, senior copywritera u Direct Media, koji je govorio o radijskim reklama, o čemu sve treba brinuti kada se bavite oglašavanjem na radiju, šta radijsku reklamu čini sjajnom i od kojih pravila se ne sme odstupiti.

Bilo je reči i o gašenju FM-a u Norveškoj. Sa ovim primerom prisutne je upoznao Byarte Ogrey, direktor marketinga Bauer Media Group za Norvešku.

Potom je održana panel diskusija sa predstavnicima regulatornih tela iz zemlje i regiona. Tom prilikom govorilo se o pitanju novog konkursa za radio dozvole, uvođenju novih tehnologija (DAB+, 5G) i dozvola, medijskim mrežama, novčanim kaznama i odnosu REM-a prema tome.

Na panelu su govorili Miloš Rajković, Đorđe Vozarević iz REM-a u Srbiji, Emir Povlakić (RAK Bosna i Hercegovina), Damir Bučević (AEM Hrvatska) i Goran Vuković (AEM Crna Gora).

Posle panel diskusije iskoristili smo priliku da sa Majom Rakovic, predsednicom RAB Srbija razgovaramo o ovim Radio danima. Ona je ponosna što su dostigli 18. susret i što će RAB proslaviti 10. rođendan, sve biše učimo, ovi radio dani su drugačiji jer su prisutna dva velika stručnjaka iz inostranstva. Najviše se priča o digitalizaciji i predavač iz Norveške nam je pokazao primer iz te zemlje.

Maja Rakovic je istakla da RAB Srbija trenutno broji 157 članica, a to su različite radio stanice koje se trude da u zajedništvu pobede u svim stvarima koje su potrebne radio industriji.

Pored navedenih predavanja do kraja dana predstavnici radio stanica mogli su da čuju kako stvoriti dobrog voditelja, nešto o TA sistem vanrednih informacija o saobraćaju i prodaji reklamnog prostora na lokalu.