Društveno odgovorne kompanije iz Pirota ponovo na delu. Dezinfekcioni tuneli, vrednosti oko 10.000 evra, poklon pirotskoj Bolnici

20. maj 2020. 17:49 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Od danas svi koji ulaze u Opštu bolnicu Pirot moraće da prođu kroz dezinfekcione tunele koji su danas instalirani, jedan na ulazu u Bolnicu I drugi u ambulantni deo. Reč je o poklonu pirotskih preduzetnika vrednom oko deset hiljada evra. Kroz tunel za sat vremena može da prođe I do sto pedeset ljudi. Pritom se potroši oko petnaest litara dezinfekcionog sredstva, a kapacitet rezervoara je trista litara.

Tim povodom, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, obišao je Opštu bolnicu Pirot i označio početak upotrebe tunela.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je izrazio veliku zahvalnost pirotskim privrednicima koji na dobar način pokazuju da su deo zajednice I da, pored ostalog, I na ovakav način brinu o njoj. Ako se tuneli za dezinfekciju pokažu efikasnim, o čemu će svoj sud dati lekari, obezbediće se I za druge važne ustanove u gradu, pre svega dečje vrtiće I škole.

Direktor Opšte bolnice u Pirotu, Goran Petrović, kaže da instaliranje dezinfekcionih tunela ne znači da se epidemiološka situacija u Pirotu pogoršala. Stanje je pod kontrolom, ali je preventiva I dalje neophodna. Zahvaljhujući društveno odgovornim kompanijama na vrednom poklonu, Petrović je istakao da su dezinfekcioni tuneli stigli u pravo vreme s obzirom da se Bolnica vraća redovnom režimu rada pa se očekuje veća frekvencija pacijenata.

Branimir Živković, vlasnik Kompanije “Kengur” kaže da je osnovni cilj ove akcije koju su preduzetnici realizovali da se zaštite zdravstvene ustanove, zaposleni I pacijenti. Čekalo se na isporuku dezinfekcionih tunela I danas su instalirani.