Dragi Piroćanci na vaš zahtev i otvoreno pismo naše Redakcije, stigli su odgovori!

02. april 2020. 19:11 Pirot Plus Online

to me

from:

vanrednesituacije@pirot.rs

 

to:

plusradio010@gmail.com

 

date:

2 Apr 2020, 18:20

 

subject:

Re:

 

mailed-by:

pirot.rs

 

security:

Standard encryption (TLS) Learn more

 

:

Important mai

Poštovani,

Uskoro ćete dobiti video materijal, gde su dr Radmila Zec i dr Radovan Ilić dali analizu trenutnog stanja, ali i dali odgovore na pitanja koja zanimaju javnost u Pirotu.

Dr Radovan: Rad Doma zdravlja u Pirotu odvija se u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije. Ambulanta u Tijabari određena je za bolesnike sa respiratornim infekcijama i u njoj se radi trijaža pacijenata i u zavisnosti od simptoma postupa se po propisanim instrukcijama. Direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić detaljno obrazlaže kako i u kojim slučajevima pacijenti treba da se obrate lekarima, kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve i kontakti, kao i gde će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom. Takođe dr Ilić je objasnio i sve češći pojam masovnog testiranja.

Dr Radmila: Od juče je Veterinarko - specijalistički institut u Nišu referentna laboratorija za ispitivanje uzoraka na COVID19 sa područja Pirotskog okruga. Danas su stigli prvi rezultati: 3 potvrđena na COVID19 u Pirotskom okrugu, od toga 1 smrtni slučaj koji se dovodi u vezu sa COVID19. Dr Radmila Zec kaže da je sada glavni zadatak epidemiološke službe ZZJZ da poveže i ispita sve kontakte zaraženih kako bi im odredili izolaciju i sprečili dalje širenje virusa. I dalje je najvažnija poruka da se ostane kod kuće i kontakti sa drugim ljudima svedu na minimum.

Na sva pitanja, sem onih gde se ulazi u privatnost pojedinaca, što Zakonom nije dozvoljeno objavljivanje, potražite odgovore u sedam video izjava.

Ukoliko niste zadovoljni odgovorima, molimo vas da mailom ili telefonom kontaktirate dr Radmilu Zec ili direktorku, dr Elizabetu Aleksić, kako bi sa njima zakazali intervju, i tom prilikom postavili sva pitanja, na koje želite da čujete odgovore.

Sto se tiče gradonačelnika, On je kao i do sada spreman da odgovori na sva vaša pitanja. Molimo vas da predložite način na koji želite da dobijete izjavu. Vaš novinar može u skladu sa propisanim merama, da uradi intervju sa gradonačelnikom i komandantom Štaba za vanredne situacije.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE