Dragana Tončić: Pratimo stanje u Okrugu bez mogućnosti da objavljujemo detalje. To je do gradskih štabova.

07. april 2020. 15:39 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pirotski upravni okrug nema krizni štab, već je on formiran pri lokalnim samoupravama koje su povezane sa Vladom Republike Srbije. Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, rekla je danas prilikom našeg razgovora preko Vibera da treba sa informacijama na lokalu izlaziti što češće, ali da to nije u nadležnosti Okruga.

Prema njenim rečima Pirotski upravni okrug ima dobru saradnju sa zdravstvenim ustanovama i ona, kao načelnica, sporadično dobija informacije i prati izveštavanje u 15 časova na državnom nivou posrednostvom medija.

Načelnica Tončić je ovom prilikom apelovala na građane Pirota da ostanu kod kuće jer struka kaže da su ova i sledeća nedelja presudne za držanje virusa pod kontrolom.

Kada je u pitanju problem da često nismo u prilici da kontaktiramo stručne ljude i nadležne institucije za podatke o broju zaraženih i stanju u gradu i okrugu, a kruže različite priče, Dragana Tončić smatra da struka treba da izađe u javnost sa podacima, ali ona nije ovlašćena da daje bilo kakve informacije.