Dragana Tončić: Nastavlja se dobra saradnja sa Vladom Srbije, u planu rekonstrukcija regionalnih piteva i dovođenje investitora

06. mart 2020. 12:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Načelnici Pirotskog upravnog okruga Dragani Tončić produžen je mandat 27. februara. Tim povodom ovih dana smo razgovarali sa njom o rezultatima u prethodnom mandatu, saradnji sa lokalnim samoupravama, Vladom Republike Srbije, ministarstvima, republičkim inspekcijama, problemima u radu, ali i planovima za predstojeći period.

Pirotski okrug je prepoznat kao veoma značajan s obzirom da je granični sa Republikom Bugarskom, ali je i ostvarena dobra saradnja sa svim načelnicima okruga u zemlji, rekla je Dragana Tončić. Jedan od važnih poslova koji je završen tokom prethodnog mandata je istočni krak Koridora 10, koji je, pored ostalog, bitan za dalji razvoj privrede, a njena misija ubuduće biće dovođenje što većeg broja investitora, najavila je načelnica Pirotskog upravnog okruga.

Prethodni period na čelu Pirotskog upravnog okruga obeležile su i brojne posete predstavnika ministarstava i dobra saradnja sa Vladom Republike Srbije koja će se nastaviti i ubuduće. Sa tim u vezi, načelnica Dragana Tončić, istakla je da je dogovoreno da se rekonstruišu regionalni putevi u dužini od 77,5 km o trošku države.

Prema njenim rečima, sa sanacijom tih puteva očekuju i nove investitore što će doprineti smanjenju nezaposlenosti na teritoriji Pirotskog upravnog okruga.