Dragana Tončić, načelnica Okruga: Tržišna, sanitarna i inspekcija rada funkcionišu "redovno" u uslovima vanrednog stanja

14. april 2020. 13:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga u video izjavi koju je iz svog kabineta danas dala za Portal Plus online kaže da u Okrugu trenutno, od proglašenja vanrednog stanja u zemlji, funkcionišu tržišna, sanitarna i inspekcija rada, svaka u okviru svog delokruga rada.

Tržišna inspekcija kontroliše nivo maloprodajnih cena i prema informacijama koje imam na nivou Okruga nije bilo povrede Uredbe koja utvrđuje da cene moraju biti na nivou koji je bio 5. marta. Sanitarna inspekcija zadužena je za izdavanje rešenja o izolaciji, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Pirot. Naši sanitarni inspektori angažovani su i na graničnom prelazu Gradina. Inspekcija rada, u uslovima vanrednog stanja funkcioniše u okviru svojih nadležnosti, kaže načelnica Tončić.

Od 2017. godine Okrug nema zdravstvenog isnpektora kaže Dragana Tončić, ali i napominje da ima obećanja da će po završetku vnrednog stanja konačno biti raspisan konkurs 

Inače Okrug funkcioniše u skladu sa preporukama Vlade i resornog ministarstva, i u skladu sa tim imamo stalne kontakte sa načelnicima drugih okruga, ali i sa predstavnicima lokalnih samouprava, ističe načelnica Okruga.