Dragana Tončić: Dobra saradnja Pirotskog Okruga sa ministarstvima Vlade Srbije. Na jesen očekujemo ponovnu posetu ministarke Čomić

30. jun 2021. 13:29 Društvo Pirot Plus Online

U razgovoru za portal Plusonline, Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga govorila je o neoliko značajnih tema koje su obeležile prethodni period. 

Kako je potsetila, u toku je priprema Programa prekogranične saradnje između Srbije u Bugarske za naredni programski period od 2021 – 2027. godine. U petrhodnim mesecima održane su video konferencije sa ciljem identifikacije potreba i mogućnosti za razvoj prekograničnog regiona, a sobzirom na to da se još uvek nalazimo u Kovid sistemu, nisu raspisani pozivi i još uvek se ne znaju oblasti u kojima će se aplicirati preko projekata. 

...............................................................

Načelnica Tončić potsetila je i da je u poseti Pirotskom okrugu nedavno bila i Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Srbije. Kako je rekla na jesen se njena poseta očekuje ponovo, kada će se razgovarati o svi programima koji se realizuju preko ovog ministarstva, ali i novim aktivnostima. 

Saradnja i sa drugim ministrastvima je veoma dobra, objašnjava načelnica Tončić.