Dragan Milošević “Gari” jedan od retkih pirotskih trenera, član stručnog tima odbojkaške reprezentacije Srbije

27. septembar 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Dragan Milošević počeo je da igra odbojku u vremenu kada se ovaj sport , zahvaljujući Siniši Tasiću Kikiju i Draganu Stanisavljeviću "pojavio" u Pirotu . Kako to obično biva, neki od istaknutijih sportista, obično su radili i sa mladjim kategorijama u Klubu. "Gari" je kao trener počeo da radi u OK Pirot od 2007. godine sa mladjim selekcijama . Kadetska ekipa 2009. godine, pod njegovim rukovodstvom igrala je na finalnom turniru Prvenstva Srbije .

Mlad , pun energije, 2010. godine, tražeći nove izazove kao trener, radio je u Dimitrovgradu.

Pod njegovim vodjstvom, kadetkinje su 2017. godine igrale finalni turnir na Prvenstvu Srbije . Uspešni rezultati, konačno, doprineli su da iste godine Dragan Milošević postane trener seniorske ekipe ŽOK Pirot. Milošević je u narednoj godini , u jednom periodu bio trener seniorske i ekipe mladjih kategorija u OK Pirot.

Specifični odnosi u Klubu uticali su da grupa entuzijasta sa Draganom Miloševićem osnuje OK Pirosi. Kako se počelo s mladjim kategorijama OK Pirosi imao je ekipe koje su se takmičile u pionirskoj i kadetskoj selekciji.

Dragan Milošević danas u Klubu ima 60 devojčica koje s velikom ljubavi treniraju , najavljujući da će biti prave naslednice naše Mile Djordjević, reprezentativke Srbije i odbojkašice Crvene Zvezde .

Savestan odnos prema poslu , kvalitetan rad kandidovali su Dragana Miloševića za rad u selekcijama Srbije. Od 2008. do danas, radio je najpre, kao trener stažer, a zatim i kao trener u Omladinskom kampu u Karatašu, sa najtalentovanijom decom pionirskog uzrasta.

Od 2018.godine naš trener je uključen u rad Stručnog štaba mladjih selekcija OS Srbije.

Radio je na pripremama sa ženskom kadetskom reprezentacijom, a onda i na Evropskom prvenstvu u Sofiji.

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine i Zoran Gajić predsednik OS Srbije sa kadetskom reprezentacijom Srbije

Milošević je dobio veliko priznanje da 2018. godine bude deo trenerskog tima na pripremama ženske seniorske reprezentacije Srbije, pred takmičenje u Svetskoj ligi i Svetskom prvenstvu.

Zoran Terzić selektor seniorske reprezentacije Srbije i Dragan Milošević.

Ove godine Dragan Milošević radi kao trener u pionirskoj reprezentaciji Srbije.

Djula Mešter, bivši državni reprezentativac i Dragan Milošević

Najveće priznanje do sada Milošević je dobio učešćem u radu nacionalne selekcije na Evropskom prvenstvo za odbojkašice 2019.godine koje je organizovano u 4 zemlje, (Turska, Madjarska, Poljska i Slovačka ). Finalni turnir igran je u Ankari, gde je od početka bila smeštena i naša reprezentacija.

Skroman kao i uvek, spreman da stalno uči i napreduje, Dragan Milošević kaže da će stručno osposobljavanje u nacionalnim selekcijama, saradnja sa vrhunskim trenerima , mnogo značiti za dalji napredak. Stručni ljudi u Odbojkaškom savezu dali su podršku našem treneru , pružajući priliku da radi sa najboljim srpskim selekcijama.


  • Sigurno da je mojoj trenerskoj karijeri mnogo pomoglo učešće u državnim selekcijama. Saradjivati sa vrhunskim trenerima je privilegija. Srpska odbojka ima izuzetan trenerksi kadar i talentovane odbojkašice i odbojkaše o čemu govore dosadašnji izuzetni rezultati. Dugujem veliku zahvalnost rukovodstvu OS Srbije, selektorima, trenerima, jer sam u njihovom prisustvu, radeći zajedno sa njima naučio mnogo.


Utakmica kadetske ekipe OK Pirosi


  • OK Pirosi, je jedan od mladjih klubova u gradu. Za cilj imamo usmeravanje i edukaciju sto većeg broja dece(devojčica), za bavljenje odbojkaškim sportom . Devojčice su razumele da je bavljenje sportom preduslov za zdrav način života. Ono što me čini još vrednijim i upornijim je to da devojčice žele da treniraju, žale se da imamo malo termina za trening. Jeste Pirot stvorio izuzetne uslove za bavljenje sportom, medjutim, veliki broj dece okupljene u brojnim klubovima, veliki broj timova u drugim selekcijama, sve to je sa one najvažnije strane izuzetno dobro, ali, verujte , nema dovoljno termina za treninge. Podsetiću na onu poruku :

  • Zidajte sportske sale, deca žele u sport !!


Odbojkašice OK Pirosi

U Klubu od samog osnivanja je i trener Ivana Djordjević. Narednih dana ćemo na treningu odbojkašica OK Pirosi razgovarati sa Draganom Miloševićem .