Dragan Kostić, predsednik UOK Pirot: Opravdavamo postojanje, u narednom periodu aktivnije se bavimo projektima

16. oktobar 2020. 13:10 Privreda Pirot Plus Online

Dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne komore Pirot, u izjavi za Portal Plus online dao je svoju ocenu rada ovog udruženja u prethodnoj godini. Povod je obeležavanje tri godine postojanja Ugovorne okružne komore. 

Komora funkcioniše onako kako smo i planirali. Trenutno imamo 225 članica i to su, uglavnom, i najznačajnije kompanije u Okrugu. Deo samo Komorskog sistema i aktivno sarađujemo sa Privrednom komorom Srbije i Komorom u Nišu. Reč je o dobrovoljnom udruživanju, a za ove tri godine postojanja potpisali smo i 10 međunarodnih ugovora sa komorama i udruženjima iz celog sveta. Ove godine, zbog pandemije virusa korona, u značajnom meri smo promenili način rada. Sastanci, obuke, seminari organizovani su elektronskim putem. Naš cilj, u narednom periodu, jesu projekti i projektno finansiranje, kaže predsednik Kostić.

U narednom periodu u planu je održavanje Naučne konferencije "Regionalni razvoj i prekogranična saradnja", četvrta po redu. 

Saradnja sa lokalnim samouprava izuzetna i trudimo se da nastavimo da je još više razvijamo, kaže Kostić. 

Trogodišnjica postojanja i krsna slava Sveti Toma, biće obeleženi u skladu sa epidemiološkom situacijom. 

Prijem za nagrađene na Novosadskom sajmu

UOP Komora Pirot u saradnji sa Opštim udruženjem preduzetnika Pirot u ponedeljak 19. oktobra 2020. godine sa početkom u 11:00 h u prostorijama UOP Komore Pirot organizuje svečani prijem za proizvođače iz Pirota koji su nagrađeni na 87. međunarodnom Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Ovom prilikom biće skromno obeležena i krsna slava UOP Komore Pirot Sv. Toma.