Dragan Kostić: Pratimo svetske trendove i realizujemo plan bez problema, uskoro obuka za varioce

26. februar 2021. 13:45 Privreda Pirot Plus Online

U skladu sa situacijom izazvanom virusom Covid 19 Ugovorna okružna privredna komora Pirot pratila je kako se radi u svetu i nastojala da svoje aktivnosti realizuje po planu. Dragan Kostić, predsednik UOP Komore Pirot, kaže da su unapredili rad preko IT tehnologije i organizovali puno vebinara, a jedna od akcija koja je dala dobre rezultate bila je “Okružno doniraj i Covid saniraj”.

Ovu godinu, takođe, počeli su sa nekoliko vebinara i prate sve aktivnosti Privredne komore Srbije koje nastoje da realizuju na lokalu.

U narednom periodu biće organizovan program obuke za varioca, s obzirom da se priprema izgradnja gasovoda, najavio je Kostić i dodao da to rade sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. U prvom delu obuke deset varioca će steći sertifikate za najvažnije poslove u varenju.

Ugovorna okružna privredna komora Pirot trenutno ima oko 250 članica. Međutim, kako je istakao predsednik Dragan Kostić, sarađuju i pomažu i onima koji nisu članice jer je njihov osnovni moto da su svi zajedno jači.