Dragan Jovanović, jedan od najboljih srpskih novinara, kolumnista, autor 16 romana, promoviše svoj roman "Robin lud iz Jajinaca" u Pirotu!

02. jul 2020. 08:59 Kultura Pirot Plus Online

 U našem gradu će u  četvrtak, 2. jula promociiju svoje knjige "Robin lud iz Jajinaca" imati jedan od najneobičnijih ljudi novije srpske istorije. Dragan Jovanović, novinarčina NIN-a, ekolog, osnivač Zelene stranke, anarhista, romanopisac, zaljubljenik u čistotu duha i prirode, napisao je do sada više romana koji su uvek izazivali kontraverze. Život Dragana Jovanovića je posebna priča, još uvek nedovoljno ispisana storija. Ovih dana, posle njegovog poziva, da najavimo promociju knjige na našem Portalu, pokušao sam da pregledam brojne video klipove, razgovore, da pročitam neke od njegovih kolumni i  da shvatim da do sada u životu nisam sreo ovakvu  ličnost.

    Mogao je da bude veliki političar, nije želeo. Bio je bolji djak od Zorana Djindjića, pokrenuo je veliku borbu za očuvanje prirode, osnovao Zelenu stranku, nije se plašio Arkana i Giške, voleo tenis, bio jedan od najboljih tenisera rekreativaca u zemlji, njegov sin Vuk radio je u stručnom štabu Martine Hingis.

  Dragan Jovanović, onakav kakav je, živi u svom raju na Suvoj planini , gde je podigao hram bogu Vidu planini, raju koji naziva Gaj.  Nema struju, romane piše na svoj način i danju i po  dnevnoj svetlosti i u svakom nastupu skreće pažnju posebno mladog, naprednog sveta.

 Spoljni izgled objašnjava njegov karakter, njegovu ličnost. Nije osobenjak, on je filozof, koji život, prirodu, ljude, objašnjava posebnim načinom. Iako je okrenuo ledja Beogradu i uživa u svom miru, ima ga veoma često u našoj savremenoj stvarnosti.

Dragan Jovanović mi je večeras, poslao video najavu promocije knjige  koja će se održati u poznatoj pirotskoj kafani "TROJKA" u Naselju ATP u 18 časova.

  Možete se složiti ili ne sa "likom i delom" Dragana Jovanovića, jednog od najumnijih novinara, kolumnista u našoj zemlji u prošlom i ovom veku, ali, bez obzira na to, dodjite na promociju , jer ćete čuti mnogo toga  u šta možda do sada u životu niste verovali.