Dragan Jenaćković: Filijala Pirot Nacionalne službe zapošljavanja radi kao u normalnim okolnostima, doduše, malo drugačije, ali se svi planovi realizuju

14. maj 2020. 15:00 Društvo Pirot Plus Online

Posle ukidanja vanrednog stanja počeo je da se normalizuje rad sa klijentima i u  Filijali Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje. Dragan Jenaćković, direktor Filijale, kaže da je u velikoj meri zadržan rad elektronskim putem kako bi se izbegle gužve. Sve mere zaštite, u skladu sa preporukama nadležnih instanci, se poštuju i u prostorije Filijale se ne može ući bez zaštitne maske i rukavica uz obavezno poštovanje fizičke distance.

Jedan od značajnijih zadataka Filijale jeste realizacija programa aktivne politike zapošljavanja. Jenaćković kaže, s obzirom da je ove godine opredeljeno više para nego prošle i da će te povoljnosti iskoristiti preko šesto lica na nivou Pirotskog okruga. Takodje, u zavisnosti od razvoja situacije održaće se klasični sajmovi zapošljavanja.

U vreme vanrednog stanja nije došlo do značajnijeg poremećaja na tršištu rada u pogledu povećanja nezaposlenosti, kaže Jenaćković. Zbog epidemije lekari i medicinsko osoblje koje je bilo na evidenciji Filijale počelo je volonterski rad, a neki su dobili i stalan posao.

Trenutno, na evidenciji pirotske Filijale se nalazi 9.850 nezaposlenih lica.