Dragan Gejo: Svi konkursi traju do 6. juna, učenici će u junu moći da popravljaju ocene

15. maj 2020. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Tokom vanrednog stanja u Srbiji je nastava organizovana online. U skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih došlo je do popušanja mera, ali se đaci ipak neće vraćati u klupe do kraja školske godine. Međutim, u junu će polaganje završnog, maturskog i prijemnog ispita biti realizovano u školama, a učenici će, takođe, moći da se dogovore sa nastavnikom i da u školi poprave ocene, ukoliko nisu zadovoljni, rekao je za Portal Plus onlajn Dragan Gejo, načelnik Školske uprave NIš.

Kada su u pitanju konkursi, posebno konkurs za upis u srednje škole, Dragan Gejo objašnjava da su svi konkursi, od ukidanja vanrednog stanja, ponovo pokrenuti i traju do 6. juna. Što se konkursa za upis u srednje škole tiče, trebalo bi, prema njegovim rečima, da su direktori srednjih škola već pripremili i dostavili planove upisa.

Podsećamo, prva tri dana u junu učenici osmog razreda će polagati probni završni ispit, prijemni ispiti, koji su uvek bili od 1. do 7. juna, ove godine pomeriće se zbog polaganja maturskog ispita na 12., 13. i 14. jun, a završni ispit će biti 17., 18. i 19. juna.