Dragan Gejo: Pomera se polaganje prijemnih ispita za 12., 13. i 14. jun; Osmaci završne ispite polažu 17., 18. i 19. juna

14. maj 2020. 12:31 Društvo Pirot Plus Online

Školska uprava Niš je sve ovo vreme tokom vanrednog stanja radila gotovo uobičajeno. Načelnik Dragan Gejo kaže da su išli na posao, a u poslednjih nekoliko dana su pojačane aktivnosti zbog polaganja završnog ispita. Prošle subote su uzeli testove za probne završne ispite, od ponedeljka ih očekuje sastanak u Beogradu sa predstavnicima okružnih upisnih komisija, tako da sve ide po planu.

Načelnik Školske uprave Niš je u izjavi za Portal Plus onlajn rekao da učenici srednjih škola završavaju ranije školsku godinu, krajem maja, kao i učenici osnovnih škola. Tada je planirano polaganje završnih ispita, maturskih, proslava matura i drugo, međutim, sve se to pomera, a samim tim i prijemni ispiti za upis u određene škole, kaže Dragan Gejo.

Kako je objasnio, učenici osmog razreda će polagati probni završni ispit 1., 2. i 3.juna, prijemni ispiti, koji su uvek bili od 1. do 7. juna, ove godine pomeriće se zbog polaganja maturskog ispita na 12., 13. i 14. jun, a završni ispit će biti 17., 18. i 19. juna.

Kada je reč o prijemnim ispitima načelnik Školske uprave Niš ističe da će ti učenici posle tri dana od polaganja prijemnog ispita imati i polaganje završnih ispita, što će im biti malo naporno, ali, kako je naglasio, treba imati razumevanja i od strane roditelja i škola.

Prema školskom kalendaru mature su se uvek polagale u zadnoj nedelji maja, sada to nije moguće, dodao je Dragan Gejo, ali je napravljen raspored kako bi se sve aktivnosti realizovale u skladu sa propisima i adekvatnim merama zaštite.