Dragan Gejo: Ove godine se stalo sa pregovorima o mreži srednjih i osnovnih škola, ali u narednom periodu će toga sigurno biti

18. maj 2020. 12:44 Društvo Pirot Plus Online

U razgovoru sa načelnikom Školske uprave Niš, koji smo realizovali prošle nedelje, bilo je reči i o spajanju škola, odnosno mreži srednjih i osnovnih škola. Zbog aktuelne situacije sa koronavirusom u ovoj godini se sa tim aktivnostima stalo, ali načelnik Dragan Gejo ističe da će se to nastaviti u narednim godinama.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju srednje škole, prethodnih godina bilo je nekih spajanja srednjih škola, pa i Školskoj upravi Niš. Mesta ima još uvek i to će vremenom nadležne institucije da zaključe i dogovore. Gejo veruje da će ove godine plan upisa biti takav kakav su škole i planirale.

Kada je reč o mreži osnovnih škola, Dragan Gejo kaže da je sada aktuelna ta tema i da je trebalo da opštine popišu i dostave stanje resornom ministarstvu, odnosno, Vladi Republike Srbije.

Planirano je da se neke škole spoje, a načelnik Školske uprave Niš objašnjava da će videti u daljem periodu šta će biti od toga jer i dalje ima škola sa manje od deset učenika, a u gradu je određen limit da škola ne treba da upiše manje od 460 učenika, pa u skladu sa tim treba proceniti šta da se uradi sa izdvojenim odeljenjima u selima.