Dr Radovan Ilić: U svim službama Doma zdravlja trenutno radi dovoljan broj lekara koji uspeva da odgovori dnevnom prilivu pacijenata

08. decembar 2021. 13:10 Društvo Pirot Plus Online

Direktor Doma zdravlja Pirot, dr Radovan Ilić, u nedavnoj izjavi za portal Pirot Plus onlajn govorio je o organizaciji svih službi Doma zdravlja, broju lekara i pregleda koje na dnevnom nivou imaju.

U ovom trenutku dva lekara su na bolovanju i to iz ne-kovid sistema. Prema rečima dr Ilića, u ambulanti Pazar prošle nedelje radilo je osam lekara i prosečno je svaki lekar imao 51 pacijenta po danu. U Kovid ambulanti radi sedam lekara, koji u ovom trenutku imaju prosečno po 28 pacijenata. Inače, u ovoj ambulanti lekari formiraju timove koji radno vreme od 7 do 20 časova podele i na taj način skraćuju svoju izloženost virusu, objasnio je Ilić.

Organizacija rada Dečijeg dispanzera je specifična, s obzirom da je u okviru Predškolskog dispanzera formirana kovid ambulanta za decu svih uzrasta. Tu rade četiri lekara koja su prethodnih dana imala u proseku po 36 pregleda.

Inače, Savetovalište u okviru Dečijeg dispanzera radilo je do sada u kontinuitetu, u jednoj smeni sa jednim lekarom.

Govoreći o ostalim službama Doma zdravlja, dr Radovan Ilić je napomenuo da Stomatološka služba već dve godine radi u smanjenom obimu zbog rizika prenošenja infekcije. U Dispanzeru za žene rade tri lekara i s obzirom da su zbog kovida smanjene posete ovoj službi, lekari uspevaju da odgovore svim obaveznim pregledima.  

Na vakcinalnom punktu u kompleksu Zatvorenog bazena angažovane su tri ekipe, a jedna od njih tokom vikenda sprovodi imunizaciju u okolnim selima.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, zaključio je da su, bez obzira na organizaciju rada u kovid sistemu, uspeli da zadrže sve ono što je neophodno da u okviru svoje delatnosti Dom zdravlja završava.