Dr Radovan Ilić: Polako se vraćamo u normalne tokove, ponovo se uvodi sistem izabranog lekara

11. maj 2022. 14:25 Gradska hronika Pirot Plus Online

Iz dana u dan smanjuje se broj pacijenata u kovid sistemu, ali  je zato sve više nekovid pacijenata.

O trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Pirotu, razgovarali smo danas sa direktorom Doma zdravlja, dr Radovanom Ilićem.

Prema njegovim rečima, Kovid ambulanta u Tijabari još uvek je u crvenoj zoni i za njen izlazak iz kovid sistema potrebna je odluka Ministarstva zdravlja, s obzirom da je njihovim rešenjem ona i formirana. S druge strane, ovih dana zatraženo je mišljenje epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Pirot da li su se stvorili uslovi za ukidanje Kovid ambulante pri dečijem dispanzeru, koja je formirana na osnovu odluke Doma zdravlje, kaže dr Ilić

Polako se vraćamo u normalu, povećavamo broj ekipa u nekovid sistemu, dok u Kovid ambulanti dežuraju dve do tri ekipe, kaže dr Ilić. Tokom leta očekujemo, naravno ne u punoj meri, bar ne do jeseni, kada se lekari i medicinsko osoblje, vrati sa godišnjih odmora, i aktiviranje terenskih ambulanti. 

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i smanjenim brojem prijema u Kovid ambulanti u Tijabari, Dom zdravlja Pirot juče je obavestio građane da je danas 11. maj, vraćen sistem zakazivanja pregleda kod izabranog lekara. 

Zakazivanje se vrši preko call centra na telefone 010-311-723 i  010-311-725  do 14 časova i  u toku celog dana na telefone ambulanti  Doma zdravlja Pirot.

Zakazivanje telefonske terapije vrši se preko call centra i  na  telefone  ambulanti, osim pacijenta koji plaćaju participaciju i dužni  su da preglede zakazuju na šalteru u ambulantama.