Dr Radovan Ilić: Mesta panici, stvarno, nema. Sada je važno da uspešno obavimo trijažu potencijalno zaraženih i za njih smo izdvojili ambulantu u Tijabari

25. mart 2020. 14:15 Društvo Pirot Plus Online

Organizacija u pirotskom Domu zdravlja i do sada je bila na visokom nivou. Sada se postupa prema novim uputstvima resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije kako bi se što bolje detektovala lica koja su pod sumnjom da su zaražena korona virusom kako bi se pod nadzorom lekara procesuirala. U te svrhe akcenat je, zapravo, na trijaži pacijenata kaže, direktor Doma zdravlja u Pirotu, Radovan Ilić, i za takve pacijente je izdvojena ambulanta u Tijabari. Bolesni građani bez simptoma poznatih za korona virus pomoć lekara mogu potražiti u ostalim ambulantama Doma zdravlja.

U jednom trenutku, kada je počelo nešto intenzivnije širenje zaraze, nametnulo se pitanje kako obezbediti dodatna sredstava za zaštitu, pre svega zdravstvenog osoblja, a onda i građana. Sada je situacija mnogo bolja kaže dr Ilić, i ono što je veoma važno panici mesta nema.