Dr Radovan Ilić: Kadrovski u ovom trenutku nema rešenja za smanjenje gužvi ispred ambulanti

03. novembar 2021. 11:47 Korona virus Pirot Plus Online

Na dnevnom nivou u Kovid ambulanti Tijabara obavi se preko 300 pregleda. Iako radi devet ekipa u tri smene, od 7 do 22 časa, ispred ambulante je konstantno velika gužva, a pacijenti na pregled čekaju više sati. Da li za ovaj problem postoji rešenje i da li će se u narednom periodu kovid ambulanta prebaciti u ambulanti Pazar pitali smo direktora Doma zdravlja, doktora Radovana Ilića.

Prema njegovim rečima, ovakva situacija je u gotovo svim sredinama u našoj zemlji, pa i kovid i ne-kovid pacijenti nekada moraju da čekaju i više sati kako bi dobili terapiju ili završili neke administrativne poslove. Prošle zime Dom zdravlja je kadrovski mogao da organizuje rad kovid ambulante u Pazaru, ali su ne-kovid pacijenti bili oštećeni. Ovo je, dodao je Ilić, kompleksan problem i za sada nema mogućnosti za drugačiju organizaciju rada službi.  

U ovom trenutku zbog kovida je odsutno pet lekara. Bilo je priča da se napravi sistem pregleda kroz određivanje termina, kako ne bi svi istovremeno čekali, ali se to pokazalo neodrživim, ističe dr Ilić.

S obzirom da predstoje hladni dani pitali smo direktora Doma zdravlja da li će ispred kovid ambulante postaviti tendu sa grejnim telom?

Dr Radovan Ilić je najavio da će u narednom periodu biti izgrađena kvalitetnija tenda koja će pružiti humanije uslove za pacijente prilikom čekanja na pregled.