Dr Radmila Zec: U Pirotu nema potvrđenih slučajeva korona virusa

16. mart 2020. 15:47 Korona virus Pirot Plus Online

Posle današnje sednice Štaba za vanredne situacije epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Pirot dr Radmila Zec istakla je da je na teritoriji Srbije do danas potvrđeno 55 slučajeva korona virusa. U Pirotu su postojale dve sumnje prošle nedelje, uzorci su poslati na Institut Torlak i pokazalo se da su negativni.

Dr Zec je dodala da je od prošle nedelje otvoren telefon Zavoda za javno zdravlje, fiksni i dva mobilna telefona, na koje ljudi mogu da im se obrate ukoliko su došli iz drugih zemalja. Do sada je zabeležen veliki broj poziva.

Prema rečima dr Zec dvadesetak osoba je pod nadzorom, a reč je o osobama koje su ušle u našu zemlju sa Graničnog prelaza Gradina i tom prilikom dobile preporuke graničnog sanitarnog inspektora.

Ovom prilikom dr Radmila Zec posebno je istakla da je međuvremenu praćena epidemiološka situacija u okruženju. Sa tim u vezi u Čačku su na proslavi 18 rođendana bile dve osobe iz Pirota, zdrave su i u kućnoj izolaciji, a bile su i dve obolele osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim. Oni žive u Beloj Palanci, imaju lakšu kliničku sliku i u kućnoj su izolaciji.

USKORO KOMPLETAN IZVEŠTAJ SA SEDNICE VEĆA I ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA PIROTA