Dr Radmila Zec: Kod sedam pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. U ovom trenutku brojke nisu najvažnije, već smanjenje kontakata!

29. mart 2020. 16:24 Pirot Plus Online

Na inicijativu i preporuku Štaba za vanredne situacije grada Pirota, doktorka Radmila Zec, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Pirot, analizirala je situaciju vezanu za širenje virusa COVID19 na području Pirotskog okruga, zaključno sa današnjim danom (29.3.2020.) u podne.

Prema njenim rečima trenutno je kod 7 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa, ali brojke u ovom momentu nisu najvažnije. Ostvarivani su brojni kontakti među ljudima, pa je zato veliki broj potencijalnih nosilaca virusa. Dr Zec napominje da je zbog toga najvažnije da ostanemo kod kuće, da izlaske i broj kontakata svedemo na minimum kako bismo zaštitili sebe od drugih i druge od nas samih.

*Uskoro VIDEO izjava

Komentar naše redakcije:

Sedam pacijenata GDE?! Dr Zec je za Okrug. Koliko je onda u Okrugu, ako je u Pirotu sedam? Bila su tri! Juče Batut objavljuje ŠEST (ne znaju ljudi Pirot ili Okrug). Danas SEDAM! Batut je danas prepodne objavio mapu, koja je već na našem portalu. Vi tek u 15.33h!

Naši novinari traže da na konferencijama za novinare, uživo, postavljaju pitanja komandantu Štaba Vladanu Vasiću i epidemiologu dr Radmili Zec, a ne preko mejla.

Interesuje nas, kome je dr Zec dala ovu izjavu? Novom "mediju" YouTube kanal Grada Pirota i "novinaru" Vesni Lazarević? Radmila Zec i Vladan Vasić danas je trebalo da izađu pred novinare. 

Odgovorite nam koliko ima zaraženih u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Babušnici (Batut na mapi objavljuje Bela Palanka 2)?

Pozdrav,

Redakcija Portal Plus online