Dr Petrović, direktor Bolnice: Dr Jovanović, laureat odlikovanja Zlatne medalje za zasluge, prvi među jednakima

18. februar 2021. 13:05 Društvo Pirot Plus Online

Objavili smo, na Dan državnosti, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podelio 170 odlikovanja zaslužnim građanima, među kojima je veliki broj zdravstvenih radnika. Među njima  je i koordinator Kovid bolnice Pirot, dr Zoran Jovanović koji je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare. 

Doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot zahvalio se ne samo dr Jovanoviću več i svim ostalim zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju koje, prema njegovim rečima, od početka epidemije, ulaže naljudske napore kako bi sistem funkcionisao. 

Kada je krajem novembra i početkom decembra prošle godine, zbog povećanja broja obolelih, naša ustanova ušla u kovid sistem, svi pozitivni pacijenti i pacijenti sa simptomatologijom covid 19 bili su raspoređeni na IV i III spratu Bolnice. Jedan od nosilaca ovog posla, uspostavljanja crvenih i zelenih zona, u bolnici jeste dr Zoran Jovanović. Zbog toga je odlučeno da upravo njega ispred Opšte bolnice Pirot,  predložimo Ministarstvu za ovo odlikovanje, rekao je dr Petrović.

Laureat dr Zoran Jovanović zahvalio se svojim kolegama koji su danonoćno provodili vreme u Bolnici, rizikovali svoje zdravlje, zahvalio se svojoj i porodicama svih zdravstvenih radnika. 

Prema rečima dr Petrovića, trenutno su na lečenju u Opštoj  bolnici od Covid19, 23 pacijenta.