Dr Goran Petrović: U složenom vremenu i uz prateće, često, nepotrebne probleme, uspeli smo da obezbedimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i da našu ustanovu svrstamo medju bolnice za primer u Srbiji!!

14. decembar 2016. 07:30 Društvo Pirot Plus Online

Od danas započinjemo serijal Video Presing na Portalu u kojem ćemo emitovati razgovare sa veoma značajnim, relevantnim ljudima, koji su svojim radom doprineli da se grad razvija, da raste, kako s ponosom govorimo. Dakle, sa njima analiziramo veoma uspešnu – pirotsku godinu!!!

Nismo se dvoumili odakle da krenemo. Od zdravlja naravno! Poslednjih godina Opšta bolnica u Pirotu ostvarila je veoma dobre rezultate i zavredila izuzetnu pažnju Ministarstva zdravlja, ali i svih velikih zdravstvenih centara u Srbiji. Naš sagovornik u prvom Video Presingu je dr Goran Petrović, specijalista urolog i direktor Bolnice. Dakle, čovek koji je i u ambulanti, operacionoj sali, ali uvek stiže da, poštujući Zakon i uredbe, ostvaruje zadatke koje Ministarstvo postavlja.

Zbog toga smo, na samom početku, želeli da o tome govorimo, s obzirom da znamo da se prolazilo kroz probleme. Pokušaje smene, prigovora i nezadovoljstva pojedinih lekara itd, itd. Ono što nas pacijente intresuje, to je dobra organizacija posla i kvalitetno lečenje i nega.To nama treba! Njihova borba za pozicije nas, zaista, ne interesuje!

Kako rekosmo, pacijente, ovaj narod, interesuje kako osoblje Bolnice radi, ali i kakve se mere preduzimaju na obezbedjivanju savremene opreme, koja će omogućiti kvalitetno lečenje. Dr Goran Petrović je zadovoljan do sada ostvarenim.

Podsetili smo na nastojanja Opšte bolnice da obezbedi dolazak poznatih specijalista i organizuje svojevrsnu Školu operativne urologije.

U prvom delu ovog raporta (kompletan razgovor možete videti u rubrici Video Presing) objavljujemo i deo razgovora o eventualnom zapošljavanju novih kadrova. Opšta Bolnica Pirot nema višak zaposlenih, ali su potrebni specijalisti.

Predstoji drugi deo razgovora koji ćemo na Portal postaviti u četvrtak. Čućete šta kaže dr Goran Petrović o veoma dobroj saradnji s Ministarstvom, Gradskom upravom, Tigar Tajersom koji svesrdno pomažu ovu zdravstvenu ustanovu, kao i o planovima za narednu godinu.