Dr Goran Petrović: Blaža epidemiološka situacija u Opštoj bolnici. U danima vikenda smanjićemo broj osoblja i kreveta u kovid jedinicama

25. novembar 2021. 14:12 Korona virus Pirot Plus Online

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović, na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, broju hospitalizovanih pacijanata i funkcionisanju kovid odeljenja. 

Po njegovim rečima, trenutno, u kovid jedinicama ima 33 bolesnika, 18 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgrada, 7 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice. U našoj bolnici smešten je i jedan pacijant iz Vlasotinca. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 24 pacijanta je nevakcinisano. 

Organizovan je i jedan transport u COVID bolnicu u Kruševcu. Preminula su 3 lica - 2 nevakcinisana i 1 vakcinisano lice.

U danima vikenda u planu je redukovanje broja postelja i osoblja u kovid jedinicama, pa će se trenutnih 66 kreveta  smanjiti na 48, zbog trenutno blaže epidemiološke situacije. 

Na kovid odeljenju još uvek radi 16 lekara, a sledeće nedelje biće ih manje, kaže Petrović, i dodaje da će broj od 40 medicinskih sestara na ovom odeljenju ostati isti. Po poslednjim podacima samo dva medicinska radnika su pozitivna u ovom trenutku. 

Petrović je još jednom apelovao na povećanje obuhvata vakcinacije i poštovanje svih propisanih mera i u narednom periodu kako bi se epidemiološka situacija dodatno poboljšala i držala pod kontrolom.