Dr Dragan Kostić: Investitori iz Emirata uskoro u Nišu i Pirotu!

06. april 2015. 12:17 Privreda Pirot Plus Online

Doktor Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Regionalne privredne komore Niš, učestvovao je na Investicionoj Konferenciji u Dubaiju, u organizaciji AIM-a i Ministarstva ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata pod patronatom NJ.V. Šeika Mohammeda Bin Rashid Al Maktouma, potpredsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata premijera i vladara Dubaija.

U izjavi za Portal Plus online i Plus radio Kostić kaže da je predstavio uspešan primer poslovanja slobodnih zona u Srbiji, posebno Slobodnu zonu Pirot i prednosti Ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom.

- Skup, kojem je prisustvovalo više od 400 delegata iz celog sveta, bio je prvenstveno posvećen direktnim stranim investicijama. Zadovoljan sam kako kvantitetom tako i kvalitetom uspostavljenih kontakata. U Dubaiu sam se sastao sa direktorom Svetskog udruženja slobodnih zona u osnivanju, Samirom Hamrounijem i posetio jednu od najboljih slobodnih zona u svetu „DAFZ“ Dubai Airport Free zone, gde smo razgovarali oko nastavka saradnje. Naš cilj bio je da na samom početku pozicioniramo Slobodnu zonu Pirot, što je od velikog značaja, kaže direktor Kostić.

Dragan Kostić najavljuje posete investitora iz Emirata , Nišu i Pirotu u cilju predstavljanja investicionih potencijala regiona. Direktor Kostić sastao se i sa diplomatskim predstavnicima naše zemlje i zainteresovanim investitorima iz Emirata sa kojima je razgovarao o mogućnostima za investiranje.

- Mi smo unapred pripremili material i prezentacije o mogućnostima investiranja u Staru planinu i poljoprivrednu proizvodnju. Takodje su predstavljeni potencijali Kompanije Tigar ad, s obzirm da postoji mogućnost za uspostavljanje saradnje u oblasti gumarske industrije. Posebno je predstavljena mogucnost za investiranje u farme ovaca i krava uz konkretnu ponudu dve lokacije koje mogu odmah da se kupe i stave u funkciju. Dogovorena je i poseta veće delegacije zainteresovanih investitora Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu kada će se i organizovati posete Pirotu i Nišu, kaže doktor Kostić.

Prema Kostićevim rečima ovakvi sastanci su od nemerljivog značaja, cilj je da se iskustva primene u srpskim uslovima.