Dr Dejan Maksimović, EC "Stanište"! Do 2015. godine bilo je zabranjeno kopati životinjski otpad! U nedostaku kafilerija, doneta je Uredba – KOPAJ!

02. april 2021. 13:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nekad kažem u šali, ali mislim ozbiljno , da pirotske medije iz zdravstvenih razloga ne pratim. Jednostasvno, bolje je da ne znam šta neki pišu, kako obradjuju teme, gde koriste ideje itd.itd... Jednog dana ću vam i to objasniti da znate gde idu vaše pare! Ko sve radi i kako se neke "gazde" ponašaju!

    Lokalni list ne čitam, kako sam 2006. godine oteran iz radija. Bili smo komšije, zid o zid, družili se. Imalo je i sa kim.

Sad da me pitate , ne znam ko tamo radi!

No, to nije važno. Idemo na "stvar"

Taj lokalni list, video sam naslov na kiosku, objavio je tekst za koji ne znam ko je autor. Onaj koji je postavljao pitanja ili ona(j) ko je odgovarao.

 Pogledajte naslov i to na prvoj strani!

........................................................................................

 Ne smatram ovo ni uvodom. Kaže mi moj prijatelj iz Krupca, da za pirotske medije ovaj slučaj ne postoji.

Elem, moj dugogodišnji poznanik, retko se viđamo u poslednje vreme, koga zbog svega što radi u stočarstvu, izuzetno cenim, Sergej Ivanov, pošto je pratio naše izveštavanje o Slučaju ,,Gnjilan,, povezao me sa izuzetnim poznavaocem, dr Dejanom Maksimovićem, članom Ekološkog cerntra u Vršcu. Čovek je inače veterinar. Veliki borac.

  Pošto sam u uvodu objasnio slučaj, za koji je on već saznao, dr Dejan Maksimović krenuo je u tumačenje.

Samo polako!

Pratite, sve će vam biti jasno i onda ćete se smejati onom naslovu gore. Osnovi detalji "neuređena oblast" nepravedno, menjali se propisi kako je državi odgovaralo, do 2015.  jedan zakon, od tada drugi. Kafilerija u Inđiji zatvorena. Ostale dve u Srbiji.

Kako me interesovao lokal, pitao sam šta valja činiti ovde. Dr Maksimović objavio je informaciju koju niko ovde ne spominje. Pirotski okrug ima besplatan projekat za izgradnju Kafilerije (valjda to znaju Dimitrovgrad i Pirot) ali do sada niko nije preduzimao mere. 

  I konačno, ono što lokalni list "stavlja" u naslov.  Upravo je moje pitanje bilo da li taj životinjski otpad može da ugrozi životnu sredinu !?

  I na kraju, dr Dejan Maksimović poslao nam je aplikaciju, koja dovoljno ilustruje problem.

  Ostalo jer još jedno pitanje, ali ćemo to raditi zajedno sa meštanima Izvora, Krupca... I o tome je govorio dr Dejan Maksimović, član Ekološkog centra "Stanište"!

 O tome od ponedeljka!