Doktorko Zec, nemojte to više da radite, lepo Vas molimo!

24. jun 2020. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

   Ne znam kako razmišlja doktorka Zec, što bi rekao narod "šta li misli", tek ona vredja inteligenciju ovog naroda. Sinoć sam, pred spavanje, u 23:37 dobio poruku sledeće sadržine:

Sad si prekršio svaku meru, nemaš prava da objavljuješ moj privatni e-mail, svojim pisanjem praviš zbrku, tu nema više profesionalnog novinarstva 

Da čovek ne veruje svojim očima. Očekivao sam izvinjenje, ili poruku kao do sada:

        "Paune, nisam imala vremena,velika gužva, radimo…"

      Ili nešto slično. Ili ono kada smo jos poslali čokoladu od lešnika u znak zahvalnosti što je primila Ivanu da razgovara sa njom. Bilo je to 4, februara. U šali je napisala:

Prvi put da ja nešto dobijem od medija, uvek oni od mene, pozdrav

       Vraćam se na sinoćnu poruku! Zaista sam očekivao da će pozvati Ivanu ponovo da joj kaže detalje i tako prevazidjemo nesporazum.

    Ma ne, doktorka Zec je nastavila ofanzivu. Ranije sam ih ometao u radu, sada ponovo pravim zbrku!

      U izveštaju koji je poslala, kako da kažem, njenim, njihovim, ne znam čijim medijima, tako nas je bar podelila, bile su informacije za dvadesetak dana.

       Gde ste bili za to vreme doktorko Zec?!

-       Na poslu, verujem, a šta ste tamo radili?! Kako beše ono ("Cico maco, gde si bila…?) 

-       No, da vas pitam doktorko Radmila Zec :

-Zašto ovom narodu niste svakih sedam dana slali izveštaj?

-Zašto ste izveštaj poslali u subotu 20. juna u 18.46? Da vam kažem da tada u većini redakcija nema baš nikoga.

-Na koju ste to "kartu igrali?

-Zašto informaciju niste poslali, ako je ovo vaš privatni mejl, sa službenog? Odakle mi znamo kako korespondirate i kada sa medijima.  I ja isto imam mejl Nenad Paunović… sa koga šaljem ponekada službene poruke!

-Zašto u mejlu nema da li je u Pirotu bilo preminulih?

-Zašto niste odgovorili na mejl koji sam poslao da demantujete napade gradonačelnika na mene, ili da sebe demantujete da sam direktorku i vas uznemiravao?

………………………………………………………………………………………………………………………
Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>
Fri, 12 Jun, 11:11 (12 days ago)
to Elizabeta

Poštovana direktorka!
- S obzirom da sam javno optužen da sam vas uznemiravao tokom Pandemije. Molim Vas da kažete pravu istinu, da li sam to činio i kada? Takodje, očekujem da to učini dr Radmila Zec. Dakle, da li sam vas UZNEMIRAVAO ili sam Vas pozivao za intervju i informacije?
- Srdačan pozdrav!
- Nenad Paunović

.....................................................................................................

 Na kraju, iskreno mi je žao što ste od ovog našeg posla napravili bespotrebnu zbrku i doveli ljude u ozbiljne dileme. Radi se, naime, o ozbiljnom problemu, o potrebi ljudi da znaju informacije kako bi živote prilagodili neophodnim zahtevima.

    Uz sve to, izbegavali ste susrete sa svim novinarima, davali izjave poljoprivrednom inženjeru, za gradski you tube.

    Zaboravili ste, takodje, da postoji Zakon o dostupnosti informacija po kojem ste dužni da budete profesionalni i da medije tretirate ravnopravno i svima  dostavljate informacije.

    To Vam je obaveza.

    Da vam kažem, da možemo da iskoristimo to pravo i da po hitnom postupku dobijete nalog od Poverenika da ovakve postupke više ne činite!

    Doktorko Zec, veoma smo ozbiljno u proteklom periodu razumeli pandemiju, trudili se da ljudima pošaljemo sve potrebne informacije. U tim našim nastojanjima da sa vama saradjujemo kao ranije, Vi ste, potpuno nepotrebno, pravili greške!

     Nemojte to više da radite! Lepo vas molimo!!!