Doktorka Milena Dimitrijević najbolji pedijatar u Srbiji

13. avgust 2013. 11:00 Društvo Pirot Plus Online


(Na slici: Milema Dimitrijević prima priznanje Piroćanka godine u Akciji Plus radija)


Doktorka Milena Dimitrijević, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece Doma zdravlja , za poslednji kvartal ove godine, od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobila je ocenu 10 za rad. Doktorka Dimitrijević kaže da je zadovoljna ocenom koja se donosi na osnovu više kriterijuma.


- To je ocena prema kapitacinoj formuli. Od oktobra prošle godine obračun plata vrši se na osnovu radnog učinka, i ja sam bila prijatno iznenadjena ovom ocenom, jer nisam znala da ih ima veoma malo. Kapitaciona formula nije ni malo jednostavna i mi ocene dobijamo pre svega na osnovu broja opredeljenih pacijenata, zatim rada na prevenciji, jer preventivne aktivnosti su jako važne, zatim uzima se uobzir i broj pregleda kao i racionanost u propisivanju lekova, to su svi elementi koje sadrži kapitaciona formula – kaže doktorka Dimitrijević.


U zdravstvu radim više od 20 godina i uvek sam se trudila da svoj posao radim maksimalno korektno i sa puno ljubavi prema deci. Trenutno imam 1.900 pacijenata, dodala je doktorka Dimitrijević.

Od 600 pedijatara u svim domovima zdravlja, samo su dr Milena Dimitrijević i dr Sanja Sarić Savić iz Sremske Mitrovice dobile desetke.