Dokle!? Vandali “čestitali” Novu godinu. Porazbijali sijalice na tezgama u centru grada!

04. januar 2021. 16:21 Gradska hronika Pirot Plus Online

Vandali su na svoj bezobziran način čestitali Piroćancima Novu godinu. "Hrabro" kako to obično čine, tokom noći polomljene su sve svetiljke na drvenim tezgama i štandovima u strogom centru grada na tkv. Belom trgu ispred Doma kulture.

Danas oko 15 časova, snimili smo tragove nasilja. Pre Nove godine, razgovarali smo s prodavcima koji su zakupili tezge i standove. Naši sugradjani pohvalili su da su konačno uklonjene improvizavane tezge s plastičnim "nastrešnicama".  

Turistička organizacija napravila je pravi potez kada je za Sajam sira i kačkavalja obezbedila mnogo bolje uslove za zainteresovane korisnike. Drvene tezge deset i 16 drvenih štandova nabavljene su za izlagače suvenira i proizvoda domaće radinosti za praznike i druge  prilike.  Predvidjene su za  izlozbe, festivale, stalnu prodaju suvenira, u centru, kod tvrđave, na pijaci ...

Planirali smo još dodatne tezge i štandove koji bi se našli i u turistički atraktivnim selima na Staroj planini, za prodaju organskih proizvoda i suvenira. Sada je sve pod velikim znakom pitanja,  objavio je Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizcije.

Foto i video, Nenad Paunović, Pirot Plus online