Dodeljeni ugovori o realizaciji projekata u okviru LPA za decu

16. jun 2020. 12:11 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas su podeljeni ugovori o finansiranju projekata za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu Pirota za 2020. godinu.

Ove godine u okviru Konkusa za finansiranje aktivnosti na realizaciji LPA za decu prijavljeno je 29 projekata, podržano je 20, a ukupna sredstva za ove namene iznose 2,5 miliona dinara. Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu kaže da je ovo petnaesta godina od kada se potpisuju ugovori o finansiranju projekata LPA za decu i da se svake godine konkuriše sa sve većim brojem projekata.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je Pirot jedinstveni grad u Srbiji koji ima Lokalni plan akcije za decu i od 2006. godine do danas podržano je i realizovan veliki broj projekata. On se zahvalio učesnicima konkursa i istakao da su svi konkursi realizovani i pored pandemije koronavirusa.

Potom je usledilo uručenje ugovora

Razgovarali smo i nosiocima projekata koji su odobreni po Konkursu.

Davor Lzarević, predsednik Udruženja istoričara Pirota, Dragana Stanković UG "Roditelj" Pirot, Zoran Živković, Udruženje "Tantijema", Saša Pešić, Udruženje "Demiris"