Dobrotvorni bal "Ruka nade" za mlade talente Muzičke škole u Pirotu

22. april 2018. 11:54 Društvo Pirot Plus Online

U Hotelu "Ana lux" u subotu, 21. aprila, održan je dobrotvorni bal "Ruka nade" u organizaciji Rotari kluba Pirot. Bal je organizovan povodom 13 godina od osnivanja Rotari kluba Pirot, koja se obeležava u 113. godini postojanja Rotari Internacionala.

Rotari klub Pirot pripremio je za ovu priliku interesantan umetnički program i aukciju. Sav prikupljen novac tokom večeri biće doniran Muzičkoj školi "Dr Dragutin Gostuški" u Pirotu kao podsticaj mladim talentima.

U prisustvu velikog broja humanih ljudi i braća i sestara iz drugih rotari klubova širom zemlje i susedne Bugarske, bal je svačano otvorio predsednik Rotari kluba Pirot za 2017-2018. godinu Goran Mišić.

Ovom prilikom prisutnima se obratio i dolazeći guverner distrikta 2483, Danilo Ljevnajić.

Po tradiciji, kada su u pitanju ovakve svečanosti, Rotari klub Pirot uručio je zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli njihov rad u dosadašnjem periodu. Potom su i predstavnici drugih rotari klubova uručili poklone i zastavice domaćinima.

U umetničkom delu programa nastupile su balerine škole baleta Doma kulture, pijanistkinja Natali Vidanović, violinistkinja Sonja Stoiljković, pesnikinja Dušanka Nešić - Dušanova i frulaš Dušan Antić.

Za ovaj bal Rotari klub Pirot pripremio je aukciju tri predmeta: razboj manjih dimenzija, sliku - ulje na platnu "Vetrenjača" autora Miljana Vasiljevića i tenisku lopticu sa autogramom Novaka Đokovića koja je dobijena 2010. godine kada je srpska reprezentacija osvojila Dejvis kup i postala osvajač Svetskog prvenstva u tenisu.

Razboj je kupio Stiv Lazarević za prijetelja iz Kanade, umetničku sliku Rotari klub Pirdop iz Bugarske, a tenisku lopticu sa autogramom Novaka Đokovića je takođe kupio Stiv Lazarević.