Dobri rezultati tradicija pirotskih gimnazijalaca

15. april 2013. 10:11 Društvo Pirot Plus Online


Na okružnom takmičenju iz istoije, koje je proteklog vikenda održano u Gimnaziji, devetoro učenika plasiralo se na Republičko takmičenje. Mentori učenika su profesori istroije Stevica Veljković i Vladica Tošić. Na Državnom takmičenju iz fizike, koje je proteklog vikenda održano u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, ekipa učenika Gimnazije Pirot, prema rečima direktora Bratislava Krstića, zabeležila je značajne rezultate.


- Nikola Stojanov, učenik četvrtog razreda, dobio je pohvalu, Luka Popović, učenik prvog razreda, treću nagradu, dok je Dalibor Veljković, učenik četvrtog razreda dobio drugu nagradu i poziv da učestvuje na Srpskoj fizičkoj olimpijadi koja će biti održana 18. i 19. maja. Mentori nagrađenih učenika su profesori Nina Jovanović i Dragiša Nikolić. Učenici Gimnazije redovno beleže dobre rezultate. Očekuju nas republička takmičenja iz stranih jezika i iz srpskog jezika, zatim književna olimpijada kao i okružno takmičenje iz hemije – kaže Krstić.


Kada je reč o predstojećem planu upisa Krstić kaže da do kraja nedelje očekuje rezultate.


-Do kraja nedelje očekujem da bude objavljen konkurs. Mi smo na vreme uputili molbe nadležnom ministarstvu, školskoj upravi ali još uvek nema odgovora. Imamo jake argumente i nadam se da će i ovi rezultati uticati na odluku. Ako se u konkursu pojave četiri odeljenja mi ćemo reagovati opet – kaže Krstić.