Do kraja marta tri obuke za početnike u poslovanju

04. mart 2021. 10:41 Privreda Pirot Plus Online

U sredu i četvrtak, 10. i 11. marta, RRA Jug organizuje onlajn obuku za početnike u poslovanju, najavila je Maja Ćirić iz kancelarije RRA Jug u Pirotu. Prema njenim rečima, polovinom meseca biće na raspolaganju još jedan program koji se odnosi na podršku malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme.

Inače, Regionalna razvojna agencija Jug svoj rad i aktivnosti usmerava na ostvarenje cilja - podrška institucionalnim naporima za ostvarivanje sveobuhvatnog i održivog ekonomskog razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga kroz izgradnju kvalitetnih ljudskih resursa, stvaranje zdravog poslovnog okruženja i plodnog tla za privlačenje stranih investicija, povezivanje i saradnju sa drugim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama, a sve u skladu sa procesom Evropskih integracija, navodi se na zvaničnom sajtu RRA Jug.

Ovom prilikom pitali smo Maju Ćirić sa kojim su se problemima tokom pandemije suočavali privrednici u našem gradu i na koji način im je u prevazilaženju problema pomagala RRA Jug? Ona je objasnila da se najveći uticaj pandemije osetio kod početnika u poslovanju, a njihov glavni zadatak je da ih kroz različite obuke informišu i pomognu im u prijavljivanju za određene državne mere.

Maja Ćirić je dodala da Ministarstvo privrede dobija povratne informacije od njih sa terena, koji su u direktnom kontaktu sa privrednicima, zbog čega iz godine u godinu relaksira i prilagođava uslove kako bi što veći broj privrednika mogao da konkuriše.