Djilas novi predsednik DS-a, Stamenović član stalnog sastava Glavnog odbora

26. novembar 2012. 11:36 Društvo Pirot Plus Online

Najveća opoziciona stranka u Srbiji - Demokratska stranka, dobila je juče novo rukovodstvo. Za predsednika demokrata izabran je Dragan Ðilas, dok je dosadašnji lider stranke Boris Tadić postao počasni predsednik. Stranka je dobila i sedam potpredsednika. Za Đilasa je glasalo 2.386 delegata, a za njegovog protivkandidata Branimira Kuzmanovića 368.

Za potpredsednike stranke izabrani su Bojan Pajtić, Nataša Vučković, Vesna Martinović, Dejan Nikolić, Miodrag Rakić, Goran Ćirić i Jovan Marković.

Ispred pirotskog odbora DS-a Skupštini je prisustvovalo 15 članava na čelu sa predsednikom odbora Goranom Stamenovićem. On je u izjavi za Plus radio kazao da je naš Odbor bio medju prvima koji su podržali kandidaturu Dragana Djilasa.

- Djilas je upravo iz Pirota započeo unutarstranačku izbornu kampanju, tako da sve što se juče deselo na sednici ima i imaće pozitivan uticaj na Pirot i naš Opštinski odbor. Bio sam deo ekipe koji je u predizbornoj kampanji imao direktan kontak sa čelnim ljudima stranke i na tim sastancima razgovarali smo o daljim potezima vezanim za politiku na lokalu. Sve se svodi na jedno, da moramo da rešavamo probleme običnih ljudi, koji su nas upravo zbog toga i birali . Zbog toga će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena osnovnim sociodemokratskim vrednostima, a to su solidarnost, socijalna pravda, sloboda, jednake šanse za sve, pomoć onima kojima je to neophodno. Na tome će odbor raditi u Pirotu, a na tome će DS raditi u Srbiji, kaže Stamenović.

Stamenović je na jučerašnjoj Skupštini, sa 1521 glasom, izabran za člana stalnog sastava Glavnog odbora stranke koji broji 50 članova.