Direktorka Zlatković: Ukidanjem noćnog rada apoteka Karlo Skacel nećemo ugroziti potrebe Piroćanaca

23. april 2021. 14:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Na današnjoj sednici Skupštine grada, između ostalih usvojena je i Odluka o utvrđivanju radnog vremena Apotekarske ustanove Pirot, kojom je ukinut noćni rad Apoteke Karlo Skacel, u centru grada.

U izjavi za Portal Plus online direktorka Apotekarske ustanove, Slađana Zlatković još jednom je istakla razloge koji su uticali da se ovaj predlog nađe pred odbornicima lokalnog parlamenta.  

S obzirom da već više od deset godine funkcioniše sistem izabranog lekara koji jedini imaju pravo na propisivanje lekova i terapija, i nemogućnosti propisivanja od strane specijalista i drugih službi, pokazalo se da noćni rad Apoteke gubi na značaju. Hitni slučajevi zbrinjavaju se u Hitnoj službi ili na prijemnom odeljenju Bolnice, gde pacijenti dobijaju neophodnu terapiju, dobijaju i oralnu terapiju, tako da se pokazalo da ne postoji neka neophodnost tog noćnog rada odnosno smatramo da redovan rad od 7 do 24 časa neće ugroziti bezbednost naših sugrađana. Ova inicijativa postojala je i pre nastupanja ove epidemije, ali smo zbog vanrednih uslova to donekle odložili. Smatram da zaista nećemo ugroziti bezbednost svih naših građana i da ćemo na najbolji način iskoristiti tog diplomiranog farmaceuta koji je do sada bio angažovan tokom noći. Eventualno proširenjem mreže naših apoteka, kaže direktorka Zlatković.

O novom načinu rada Apoteke Karlo Skacel građani će biti blagovremeno obavešteni.