Devet srednjih škola i deset visokoškolskih ustanova na Sajmu profesionalne orijentacije u Pirotu

13. maj 2022. 14:30 Društvo Pirot Plus Online

U hali Kej danas je održan Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Pirot. Ovom prilikom učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola mogli su da se detaljnije informišu o programima fakulteta i obrazovnim profilima srednjih škola na teritoriji Pirotskog okruga.

Suzana Đorđević, direktorka Filijale u Pirotu Nacioanlne službe za zapošljavanje kaže da je na sajmu prisutno devet srednjih škola i deset visokoškolskih ustanova iz Pirota i Niša.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, ističe da je ovo vrlo bitna stvar za sve osnovce i srednjoškolce, ali i prilika da se mladi ljudi uvedu u tržište poslovanja.

Na Sajmu obrazovanja i profesionalne orijentacije svoj stand je imala i Nacionalna služba za zapošljavanje gde su mladi mogli da se informišu o tržištu rada.

Ovom prilikom razgovarali smo sa predstavnicima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Niš, Priorodno matematičkog fakulteta Niš i Srednje stručne škole Pirot.