Detaljno uređenje vrtića pred novu radnu godinu, direktor Todosijević najavljuje smanjenje liste čekanja i nove investicije VIDEO

07. jul 2016. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Ovog leta u vrtićima u gradu rade se određeni građevinski poslovi. Direktor PU „Čika Jova Zmaj“, Miloš Todosijević kaže da se ovoga puta fokusirani na energetsku efikasnost i da se svakog leta trude da u skladu sa mogućnostima dodatno opreme i urede svoje objekte kako bi što spremnije i bolje dočekali novu radnu godinu. Ovoga puta radi se u vrtićima „Lane“, „Zmaj“ i „Prvomajski cvet“, ali i ostalim objektima se obezbeđuje ono što nedostaje.

U vrtiću „Zmaj“ nedavno su renovirani mokri čvorovi, a u vrtiću „Lane“ se trenutno radi izolacija. Vrednost ovih radova je oko dva miliona dinara.

S obzirom da je ovogodišnji upis dece u vrtiće završen direktor Todosijević je po tom pitanju istakao da je i ovoga puta formirana lista čekanja, ali da rade na iznalaženju rešenja kako bi se i toj deci obezbedio boravak u vrtiću s jeseni. Na listi čekanja je i ove godine oko 80 deteta.

Osvrnuvši se još jednom na investicije Todosijević je najavio da će njihova ustanova od Kompanije Tigar tyres dobiti donaciju. Prema njegovim rečima još uvek nisu odlučili kakav će projekat osmisliti, ali će najverovatnije biti vezan za energetsku efikasnost.