Derbi Radnički – Trajal u znaku pobede pirotskog tima, ali i izuzetnog sportskog ponašanja! Legende "Duca", "Paja" i Miroljub ponovo zajedno!

02. septembar 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Radnički je nastavio uspešnu seriju. U derbiju dva tima iz fudbalskih gradova, ekipa Marka Vidojevića zasluženo je osvojila bodove i sada ugrožava vodeće timove, tačnije, uključila se u borbu za najviši plasman.

Kako će se prvenstvo nastaviti i da li će Markovi fudbaleri sačuvati dobru formu i nastaviti da igraju veoma dobro, videćemo u narednom kolu protiv Kolubare.

Već smo o tome pisali, Prva liga je zaista uredjeno takmičenje. Veliki broj kvalitetnih timova, dobro sudjenje, ali i medijska pokrivenost, sve izuzetno dobro.

Veoma brzo, posle utakmica, na sajtu Prve lige možete videti najzanimljivije detalje. Kako imamo eksluzivno pravo, objavljujemo izveštaj sa subotnje utakmice Radnički – Trajal!

....................................

"Duca", "Paja" i Miroljub

Subotnji derbi privukao je veliku pažnju. Bila je to prilika da se ponovo sretnu stari znanci, veliki protovnici i prijatelji sa fudbalskih terena.

Slavoljub Pavlović, dugogodišnji nenadmašni fudbaler Radničkog, čija deca su rodjena u Pirotu dok je "Paja" ovde igrao i legenda kruševačkog fudbala, "Duca" Pešić, fudbaler Napretka i kasnije splitskog Hajduka (zajedno sa golmanom "Čočetom", Simovićem, igrali su u Splitu), bili su gosti pirotske fudbalske legende, Miroljuba Djordjevića. Ne prvi put !

Neposredno posle utakmice u spontanoj atmosferi, prijateljskoj, s uživanjem smo razgovarali sa njima , prisećajući se i nekih ranijih vremena.

Slavoljub Pavlović bivši fudbaler Radničkog Pirot i Miroljub Djordjević, legenda pirotskog fudbala

U izveštaju smo to posebno naglasili, ovaj meč bio je za primer! Derbi za bodove, ali pre svega, susret prijatelja, rivalam, koji su igrali viteški, sportski, korektno, što je dalo derbiju posebnu draž.

Sve rečeno, potvrdili su Duca, Paja i Miroljub susretom, ko zna kojim po redu u Pirotu ili Kruševcu.

Još jedan primer kako na fudbalsku igru treba gledati !!