Derbi prvenstva! Ko okvasi ruke u Moravi! Ma ne, ko se napije vode na Guševici! Videćemo u subotu! Sudar košarkaških gradova (Žoc ili Kari)

19. novembar 2021. 11:34 Sport Pirot Plus Online

 Vi koji pratite igre naših košarkaša preko Portala Pirot Plus online, “u zemlji I svetu” vidimo sve vas je više, nadamo se da ste ubedjeni, košarka u Pirotu dobija neki novi, drugačiji sjaj.

Dušan Dimitrijević, predsednik I članovi rukovodstva, videli su iskorak  Kluba u saradnji sa Agencijom Jadrana Vujačića, nekada proslavljenoig košarkaša , rodbinski bliskog Nikoli Mirotiću, da zajedno krenu u potpuno obnavljanje košarke u našem gradu.

Sa Jadranom Vujačićem je došao iskusni trener, stara srpska košarkaška garda, koji je dobio zadatak, rekao bih velikim zadovoljstvom da  formira jaku prvu ekipu, kombinovanu  četvoricom starijih, ostalo izuzetno talentivanim mladim igračima.

Uz to, pod  Jadranovom I Zoranovom rukom radi ekipa trenera sa mladjim kategorijama. Već su održale neke akcije omasovljavanja mladjih selekcija, a tek se planiraju turniri, obilasci okolnih gradova...

..................................................................

 Ovaj uvod nisam slučajno uradio

Ovo je kratka storija trenutka pirotske košarke, uoči derbija prvenstva. Poruka  širokom košarkaškom auditorijumu da u Pirotu cvetaju neki novi cvetovi u svim lepo uredjenim baštama, I da će onaj najlepši “cvet” u subotu uveče pokušati da raširi latice I pred punom pirotskom Halom kej  “zamiriše” na najlepši način.

..............................................................

 Ko voli košarku, mogao je sinoć da zasedne na tribinama, uživa u lepo zagrejanoj Hali  i gleda trening.

 Jadran I Zoran pripremali su ekipu za  veliki derbi, za meč u kojem su nam Čačani ostali dužni. Naši su tamo igrali sa još uvek neformiranim rosterom, prva utakmica, momci drhtavih ruku.

U subotu  Čačani dolaze u pirotski hram.  Kako reče Jadran dok smo neformalno razgovarali o svemu, od Kovida do Karija,  i od malog Djokovića do  Čačana, da je subotnji protivnik , formatiran tako da stigne “do Zvezde i Partizana” kako se to obično kaže

    Nismo mi više ono što smo bili. Ova serija pobeda ojačala je ove momke, podigla adrenalin, ali ih ipak drži u jednom stanju izuzetne pripremljenosti da vrednuje svakog protivnika I  zalaganjem osvoji bodove, reče mi Jadran Vujačić, koga dobro pamtim iz vremena igranja u Partizanu! Hajde da vam kažem, Jadran je tast Nikoli Mirotiću. Po ženskoj liniji, porodica je iz Slavinje I Vujačićini I Mirotići su u ovom predivnom selu na Staroj planini našli zemaljski mir, u kojem  jedan od najboljih evropskih košarkaša, trenira I živi s porodicom po nekoliko letnjih meseci. Kada Barsa završi sva prvenstva.

.........................................................

Trening je završen , kao I uvek neki minut pre pola sedam. Nekako smo se prećutno dogovorili da Zoran Milovanović pred svaku utakmicu odlučuje  koga će mi poslati od igrača na razgovor. Mislim da i u tome ima neke već dokazane “Zoranove filozofije”!

 Vladan Vranić, interesantan htedoh da kažem momak, srećno je oženjen. Mnogi ne znaju  da svira gitaru skoro kao Točak, da ga u košarkaškom svetu znaju kao Roko. Dogovorili smo “mini concert” u našem studiju.

 Ali, Roko, ajde najpre , da prste “naštimujemo” za derbi u subotu.

 

Želeo sam da vam predstavim  novo pirotsko pojačanje. Lazar Djoković, supertalentovan mladi reprezentativac, košarkaš Zvezde, stigao je pred prošlu utakmicu, u sredu ubacio četiri trojke .Srpska košarkaška nada.

 Nisam uspeo. Jadran i Zoran su mi rekli, da KK Crvena Zvezda ima čvrst ugovor sa mladim igračima, kojim se ne preporučuju ( blaži izraz) nastupi na medijima!

 Poštujem Zvezdo!

......................................................

“Još samo ova” uz osmeh sam dočekao Zorana Milovanovića, uz  obostrani, prećutni, utisak, da će “još samo ova” biti I najteža !

Pre nego postavim tabelu i parove, da budem iskren da me košarkaši Pirota, još od Zorana Petrovića,  Mihajla Mitića, Marka Spasića, Filipa Soceka  naovamo inspirišu na neka posebna osećanja, koja pokušavam da vam prenesem.

  Da nekada preterujem u svojoj egzaltaciji , ali nemojte se ljutiti.

Duša ište !

 Ma ljudi, dodjite na košarku.  Opušteno. U Hali Kej možete samo da dobijete – radost, uživanje , vidite osmehe ovih momaka kada pobedjuju I puni lepog odete u subotnje veče !

Poslušajte me- dodjite . Počinje ranije, od pola pet !