Dejan Čelar: Vraćamo se fudbalu! Uželeli smo se Pirota i utakmica!

29. april 2020. 14:24 Sport Pirot Plus Online

Fudbal kreće. Odmah posle praznika, vratiće se fudbaleri u klubove, slede im pregledi, testiranja i "brzometne" pripreme za nastavak sezone. Gde se stalo, tu će se nastaviti. Nema najverovatnije nastavka, ono, mečevi prvih osam !.  O svemu tome, danas smo razgovarali sa Dejanom Čelarom. S nestrpljenjem se očekuje povratak fudbalu!

   Dileme se polako rešavaju. Od baraža, najverovatnije nema ništa

  Posle razgovora sa Čelarom, saznao sam od ljudi bliskih  FSS  da će najverovatnije najpre igrati Radnički i Zemun, a potom još četiri kola.  Meč u Pirotu igrao bi se 23. maja sedam dana kasnije, bi se igrale preostale utakmice .

 Više zbog prestiža, važno je ostvariti što bolji plasman. Detalj o kojem nisam razgovarao sa Dejanom Čelarom, a saznao maločas, da će prvi i drugi iz Prve lige direktno u Super ligu, a da priliku imaju i treće i četvrtoplasirani, koji bi najvrovatnije igrali baraž sa ekipama koje će Super ligu završiti na 13. odnosno 14.mestu. No, sve je to još uvek neizvesno. Čuće se .

 Tokom pandemije, Čelar je bio u stalnom kontaktu sa svojim fudbalerima. Kaže da su radili po zadatom programu, a da je sa igračima u Pirotu radio profesor Milan Stavel, kondicioni trener.

  Na osnovu mera koje su zadate od strane Kriznog štaba, fudbaleri će biti podvgnuti zdravstvenim pregledima. Kada krenu pripreme, najverovatnije u utorak, 5, maja, najpre će posla biti za Milana Stavela da proveri fizičku spremnost fudalera . Imaće vremena da se pripreme do 23. maja.

   Dakle, fudbal se vraća. Pripreme počinju u utorak 5.maja, prvi meč, najverovatnije 23. maja. Protivnik Zemun.  Da li će i kako biti dozvoljeno gledaocima, sačekaćemo!