Dejan Čelar: Pohvale da Radnički igra dobro prijaju. Smatram da možemo i moramo još bolje !

18. novembar 2019. 07:30 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

20.kolo

Stadion kraj Nišave, 13 h

Pirot: Radnički – Žarkovo Beograd

Radnički igra dobro. Pirotskom timu iz utakmice u utakmicu stižu pohvale. Sve ono što je za igru tima uradio Marko Vidojević, nastavio je ili nadogradio Dejan Čelar, uz asistenciju Milana Ćirića, prvog saradnika. U odnosu na raniju jedanaestoricu, pojavio se odlični mladi golman Viktor Gančev ( Šuljagić je povredjen) i mesto u startnoj postavi dobio je Uroš Mirković. Sve ostale kombinacije su skoro iste.

Dakle, dobro gradjena ekipa, dobre procene u dovodjenju igrača, dobar rad stručnjaka, dobra atmosfera u ekipi, disciplina u izvršavanju zadataka na treningu i utakmicama, sve to doprinelo je da je povratnik u Prvu ligu, sada tim o kojem se govori.

Naravno da sve u životu, samim tim i u fudbalu, uvek može da bude bolje. Čelar će nastojati da od igrača zatraži još izraženiju agresiju, sportsku drskost, sigurnost u završnici, veću samouverenost, čime bi ovaj tim potpuno ravnopravno ( mada je to i sada) ušao u trku za primat.

Kada na ovaj način analiziramo igru ekipe, ne smemo da zaboravimo da je pirotski tim na svom terenu nezasluženo izgubio šest bodova, što bi u konačnom zbiru uticalo na konačnu tabelu!

No, kako to kaže i Dejan Čelar da je svako sledeće iskušenje najvažnije, da se iskustva koriste, to treba očekivati da će do "prvog snega" tamo do početka decembra uz pomenute dodatne karakteristike, Radnički prezimiti medju najboljima.

Čelar , uvek oprezan i racionalan u izjavama, ume često da kaže da je nadogradnja kada je tim u pitanju prevashodni zadatak, ali i ne zaboravlja da istakne da su pripreme i pristup igri u svakom sledećem meču moraju da prilagode zahtevima rivala.

Šef Stručnog štaba Radničkog, inače Beogradjanin, dobro poznaje ekipu Žarkova i smatra da će to biti jedan od jačih rivala i da se u ovaj meč mora da udje maksimalno obazrivo.

U odnosu na tim u Čajetini, mogu da igraju Strahinja Petrović i "Bagzi" Milenković. Povreda Bojana Dojkića je očigledno teže prirode, tako da je odlični štoper još uvek neizvestan za igru. Iskusni Uroš Mirković koji je na najbolji način iskoristio priliku da igra, oseća posledice povrede protiv Zlatibora, što takodje predstavlja problem treneru Piroćanaca.

20.kolo

Rezultati

Sledeće kolo