Definisati pravce razvoja Evroregiona Nišava od 2013. do 2020.god VIDEO

26. april 2013. 13:40 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u našen gradu održan još jedan nu nizu seminara Evroregiona Nišava na kojem se razgovaralo o stanju i perspektivama njegovog razvoja.Branislav Bugarski član Vlade Vojvodine i pokrajinski sekratear za medjunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu smatra da je jako važno zajednički raditi sa pograničnim opštinama i razvijati svoje potencijale.

Dobra organizacija je osnov napretka i razvoja. Jedan od zadataka Evroregiona Nišava, kaže predsednik SO Pirot, Milan Popović, jeste da se kroz česte sastanke i razmenu iskustava definišu dalji pravci delovanja jedne ovakve asocijacije koja može značajno uticati na razvoj potencijala jedne sredine.

Načelnik Okruga Aleksandar Ćirić, kaže da je značaj ovakvih satanaka i seminara višestruk, počev od jačanja srpsko bugarskog prijateljstva do ekonomskog razvoja pograničnih oblasti.

Jedan od ciljava današnjeg seminara, kaže kopredsednik Evroregiona Nišava, Vladica Tošić, jeste da se napravi mreža koordinatora u svim opštinama članicama koji će raditi operativne poslove na planskim zadacima u narednom periodu.