Davor Štefanek posetio Pirot. U ovoj godini radiće se projekat za otvoreni bazen i više pažnje usmeriće se na školski sport!

29. januar 2019. 16:38 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Sportski savez Srbije i u 2019. godini nastavlja sa praksom obilaska teritorijalnih saveza.

Predsednik i generalni sekretar žele lično da se uvere sa stanjem na terenu i budu u toku sa dešavanjima u gradovima i opštinama Srbije. Prva stanica bila je Pirot.

Predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i savetnik Siniša Radanović održali su sastanak sa gradonačenikom Pirota Vladanom Vasićem. Grad Pirot će u 2019. godini izraditi neophodnu projektnu dokumentaciju za otvoreni bazen, koji će biti izgrađen odmah pored već postojećeg zatvorenog bazena i činiće jedinstveni kompleks.

Najavljeno je da će pažnja biti usmerena i na školski sport – škola „Mladost“ dobiće fiskulturnu salu, a dve osnovne škole su već rekonstruisane, dok je rekontrukcija Gimnazije u planu za ovu godinu.

Građani Pirota će, nakon realizacije projekta, moći da voze bicikl novim stazama, što u svrhe rekreacije, a samim tim i pomoći očuvanje životne sredine. Nakon razgovora obe strane su zaključile da je veoma bitno održavati dobru komunikaciju lokalne samouprave sa sportskim institucijama, pa će i sport na lokalu dobiti neophodnu pažnju.

Grad Pirot godinama unazad izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje kubova, ali i za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

*Foto i info: Aleksandar Ćirić, šef kabineta gradonačelnika Pirota